Witam wszystkich

2 miesiące temu wystawiałem na allegro silnik ze skrzynia biegów osprzetem gotowy do montażu .,
Ktoś zostawiałem symboliczna 100-we umówiliśmy cenę na 1450 pln z moim transportem około 100km od mojego miejsca zamieszkania
i się nie zgłasza nie odbiera telefonu ehh .
Mam do zaoferowania silnik żuka górnozaworowy razem ze skrzynia 3 biegowa lewarek w podłodze . Cały zestaw silnik + skrzynia był i jest nadal zamontowany w moim aucie z lat 20 tych jako silnik zastępczy na czas remontu oryginalnej jednostki napędowej . Parę słów o silniku : w 2000 roku zrobiłem w nim remont kapitalny który polegał na szlifowaniu wału na 1 szy szlif , wymiana panewek głównych i korbowodowych, drugi szlif cylindrów nowe tłoki pierścienie sworznie , nowa pompa oleju , zregenerowana głowica , Osprzęt alternator wraz z mechanicznym regulatorem ,aparat zapłonowy oryginalny na przerywaczu tez był montowany, nowy obecnie nowa kopułka przewody świece NGK , kolektor ssący na gaźnik 2 gardzielowy weber oryginalny był zakładany nowy Wymienione zostało tez sprzęgło na nowe cały docisk nowego typu (słoneczko)+ tarcza i łożysko . Od tam tego czasu silnik ma przejechane 18 tys km z czego używany jest w aucie które pokonuje różne odległości bez problemów i żadnych awarii , autem obsługiwałem przez ten okres uroczystości ślubne. Silnik pali 10 litrów benzyny na 100 km ciągnąc masę mojego pojazdu w postaci 1500kg . Ma lekkie zapocenia w okolicach odmy nie jest myty ani picowany , za to jest pewny i z dobrej ręki . NIGDY NIE WIDZIAŁ LPG ! Ponieważ auto zimą stoi w garażu olej zmieniany jest dodatkowo sezonowo . Zalany jest olejem mineralnym AGIP układ chłodniczy zalany jest płynem , w silniku jest termostat od początku i działa działają wskaźniki można wszystko sprawdzić wskaźniki okrągłe które są spięte z tym silnikiem dodam gratis . Sprzedaje cały nabój silnik wraz ze skrzynia i całym osprzetem . Dodatkowo dołożę zapasowe części nowe do silnika które są mi zbędne , docisk kompletny słoneczko + tarcza , głowica fabryczna nowa w pudełku uzbrojona ,nowa pompa paliwa ,zapasowa skrzynia 3-ka , + używana pompa hamulcowa jednostopniowa idealna działająca i komplet bębnów hamulcowych + szczeki cylinderki wszystko stary typ warszawa . Niestety przez nie uczciwego kupującego nie mam jak zademonstrować pracy tego silnika ponieważ cały układ został wymontowany a Kupujący nie odebrał towaru . Mierzone ciśnienie w cylindrach na rozgrzanym silniku równo 7,5 atmosfery .
oto zdjecia z aukcji może ktoś was nawet widział moje ogłoszenie na allegro

po wymontowaniu nic nie było myte ani picowane jak widać silnik ma zapocenia .
silnik ten jako silnik zastępczy służył mi bez problemów przez 6 lat wcześniej miałem dolniaka ( 6 lat temu miał remont kapitalny )autem obsługiwałem śluby a na ślubach jak wiadomo v-max 60km/h
W końcu po latach 25 moje auto stanęło na kapitalna renowacje i zdobyłem oryginalny zespól napędowy dlatego części w/w są mi zbędne , interesuje mnie sprzedaż wszystkiego na raz .
dalsze info
Oldauto@interia.pl priv