Teraz jest Wt wrz 07, 2010 4:51 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kupno Wawy- Na co uważać?
PostNapisane: Śr sty 27, 2010 9:36 pm 
NOVICE MEMBER

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=901900765 ja sądzę , że ta wawka jest niczego sobie,,, cena troszkę wysoka,, ale masz tu cały komplet nowych blach,, a cenę można ponegocjować, za 8 ją wyrwiesz,,, i myślę że to dobra oferta, na pewno lepsza od tej niebieskiej garbatej za 11000

PostNapisane: Pn lut 01, 2010 9:26 am 
NOVICE MEMBER

Hej!
Wypadłem trochę z tematu (miałem zabieg nosa i prawie tydzień przeleżałem w szpitalu). Widzę, że jak zwykle mam pecha i parę okazji mi śmignęło. Ale myślę, że nie bawem coś się fajnego trafi.
Spotkałem się kiedyś z ogłoszeniem typu, "Sprzedam kompletną karoserię z zawieszeniem od Warszawy, wypiaskowaną, wyremontowaną pomalowaną podkladem i lakierem." W sesie buda była odpicowana, ale nie miała silnika i wnętrza. Coś takiego kosztowało 1500. Zastanawiałem się jaki był by koszt zakupu silnika, i innych części mchanicznych, oraz wszystkie elementy wnętrza, zaczynająć od kierownicy, wskaźników, po kanapy i całą tapicerkę. Może opłacało by się przez pare lat zbierać części i na końcu włożyć je jo gotowej budy??

PostNapisane: Pn lut 01, 2010 9:40 am 
NOVICE MEMBER

Ja bym radził w takim przypadku kupić jeszcze jedną Wawkę kompletną z detalami i poprostu walnąć przekładkę. Wydaje mi się że koszt zakupu poszczególnych części osobno był by kosmiczny. Dostałem zdjęcia od kolegi Darecki i Wawka wygląda przyzwoicie a jednym z plusów moim zdaniem jest to że ma nówkę zderzak przedni. Popatrz w dziale "Giełda" i popytaj.

PostNapisane: Pn lut 01, 2010 4:44 pm 
FULL MEMBER

1500 zł ?????Tyle nigdy nie będzie kosztować nadwozie warte jakiegokolwiek dalszego wkładu finansowego. Kupując coś takiego to tak jakbyś strzelił sobie samobója.

PostNapisane: Pn lut 01, 2010 7:13 pm 
FULL MEMBER

Maciekk napisał(a):
1500 zł ?????Tyle nigdy nie będzie kosztować nadwozie warte jakiegokolwiek dalszego wkładu finansowego. Kupując coś takiego to tak jakbyś strzelił sobie samobója.

Może kosztować nawet 500 tyle tylko, że mało kto na takie trafia. Ale historia zna takie przypadki, sam kiedyś kupiłem budę Warszawę po "kapitalce" za 500 z kompletem nowych błotników, drzwiami i przednią klapą, że nie wspomnę o komplecie nowych mieczyków czy silniku, który był po remoncie. Ale takie przypadki odchodzą między bajki.
PS Tamtą Warszawę kupiłem 6 lat temu

PostNapisane: Wt lut 02, 2010 9:09 am 
NOVICE MEMBER

Ja na pierwszy zakup nie ładowałbym się w coś takiego. To może kupić ktoś, kto już zrobił od podstaw choć jedną Warszawę bo trzeba się trochę znać czy aby wszystko jest w tej kaście i czy w tych pozostałych częściach też będzie wszystko co powinno, no i też trzeba zobaczyć jaką ręką był zrobiony ten remont. Laik może przeoczyć jakiś drobny element, którego zdobycie może go kosztować sporo czasu i pieniędzy, no i co ważniejsze czy kasta łapie wszystkie wymiary i kąty:).
Kolego, moja rada jest taka: kup sobie taką wawkę na chodzie tak do tych +/- 10 tyś. naciesz się nią, poznaj auto, w między czasie zbieraj sobie kasę i części i tak po 2 latach zrób kapitalny remont. Ja właśnie tak robię i wiem że gdybym zaczął remont zaraz po kupnie to nie wyszedł by zbyt dobrze bo nie wiedziałem tyle o tych autach co teraz! Dziś mam 90% potrzebnych części do remontu i dzięki temu potrwa on kilka miesięczy a nie lat!!
P.S. no i jak odłożysz sobie remont na później i w między czasie uzbierasz klamoty to i finansowo nie odczujesz aż takiego obciążenia!

PostNapisane: Wt kwi 06, 2010 8:34 pm 
FULL MEMBER

nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale ja bym bardzo chciał jeździć taką

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10266354

co prawda cena troszkę wyższa ale może sprzedający coś zejdzie

PostNapisane: Wt kwi 06, 2010 9:25 pm 
NOVICE MEMBER

Jeśli auto jest faktycznie rzetelnie wyremontowane to myślę ze cena jest bardzo dobra!
Gdybym tylko miał kasę to sam bym ją brał bez nagocjacji ceny.
sam remont wawki w średnim stanie kosztuje więcej niż całe to auto!

PostNapisane: Cz kwi 22, 2010 8:17 am 
FULL MEMBER

dość ciekawa oferta

http://moto.allegro.pl/item1002943171_w ... t_bcm.html

pod warunkiem ,że zgodna z opisem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1