Teraz jest Cz wrz 09, 2010 5:02 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 10:32 pm 
NOVICE MEMBER

Może użyto złotych śrubek dlatego 3500 :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 10:42 pm 
MEMBER

jak kolega MarosCs ma budżet to polecam kupic wrak za 1-2 tys rozłozyć sobie w czasie! zaczac od porzą…dnej blacharki chociażby w firmie www.artmotors.pl , którzy daja gwarancje podpisuja umowe, wywiazuja sie z terminu!

W miedzy czasie szukać sobie podzespołów jezdnych, mechanicznych i klepac kolejke do tapicera www.tapcar.pl robili mi żuka rat roda demo cara na wzorniku porsche i mojemu koledze kilka warszaw - na prawde znaja sie na rzeczy. Jedna z najlepszych firm w polsce.

Budżet zrobi sie konkretny ale auto ma wtedy wartość są… na to dokumenty faktury itd itp i wtedy chociaż wiemy co mamy

powodzenia pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 10:57 pm 
NOVICE MEMBER

Może kolo dał 3,500 za plastikowy gadżet na drzwaich zagłówki na przednich fotelach i te pióro z bażanta czy tam z czegoś:P
Masakra, t eraz do mnie doszło jak brzydkie wnętrze ma ta biedna zaniedbana Warszawa.......

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 11:40 pm 
NOVICE MEMBER

A ja tak sie zastanowiłem i to chyba chodzi o te dywaniki to nie są… byle jakie plastikowe z Tesco co udawają… blache tylko NAJPRAWDZIWSZE dywaniki ze srebra albo z białego złota :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 7:18 am 
MEMBER

Pewnie 3500 było grzywny po nieudanej próbie kradzieży większej ilości tej zielonej wykładziny..

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 10:25 am 
FULL MEMBER

filipszyma napisał(a):
jak kolega MarosCs ma budżet to polecam kupic wrak za 1-2 tys rozłozyć sobie w czasie! zaczac od porzą…dnej blacharki chociażby w firmie www.artmotors.pl , którzy daja gwarancje podpisuja umowe, wywiazuja sie z terminu!

W miedzy czasie szukać sobie podzespołów jezdnych, mechanicznych i klepac kolejke do tapicera www.tapcar.pl robili mi żuka rat roda demo cara na wzorniku porsche i mojemu koledze kilka warszaw - na prawde znaja sie na rzeczy. Jedna z najlepszych firm w polsce.

Budżet zrobi sie konkretny ale auto ma wtedy wartość są… na to dokumenty faktury itd itp i wtedy chociaż wiemy co mamy

powodzenia pozdrawiam

Kupowanie wraka za 1-2 tys. jest raczej pozbawione sensu i nie są…dzę aby ktokolwiek za 17 tys zrobił kompleksowy remont, lakier, mechanikę i tapicerkę. Jeżeli chodzi o tapcerkę z Twojego linka, są… tam zdjęcia Pobiedy jako Warszawy. i opisane jest, że w pełni zgodnie z oryginałem.
Obrazek
Owszem piękne wnętrze dla ślubowozu, ale niewiele to ma wspólnego z oryginałem

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 10:28 am 
FULL MEMBER

"Silnik jest po kapitalnym remoncie przez wyspecjalizowany warsztat
Podczas remontu zakład poprawił fabrykę"

"Podsufitka z drogiego weluru, siedzenia, zagłówki z przodu i z tyłu, podłokietnik, dużo wstawek skórzanych, przednie fotele podgrzewane elektrycznie"

"Podłoga od wewną…trz po konserwacji, została wygłuszona specjalną… gumą… wygłuszają…cą… o grubości 0.5 cm"

zajebiste............

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 12:13 pm 
NOVICE MEMBER

http://allegro.pl/item886611438_warszawa_223.html
na widok tego środka robi mi się niedobrze.....tylko jeszcze postawić kloca na tylnej kanapie i byłby komplet.....wielkie shit..

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 12:39 pm 
NOVICE MEMBER

Git malina, tylko robi się powoli rozmowa o tym, jak warszawa nie powinna wyglą…dać, a nie jak rozpracować to, co niewidoczne dla oka...
To jedno pewne, że jeśli auto jest oferowane jako "w dobrym stanie jak na swój wiek", to należy uciekać z krzykiem.

I druga sprawa - skoro nie masz czasu na remontowanie, to do takiego samochodu trzeba mieć godny zaufania warsztat. Niekoniecznie wyspecjalizowany w pojazdach zabytkowych. Wystarczy, żeby umieli porzą…dnie naprawić żuka.

Ostatnio edytowano Cz sty 21, 2010 12:44 pm przez A.Weasley, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 12:44 pm 
NOVICE MEMBER

MarosCs, te wszystkie wawki co Ci się niby podobają… to są… właśnie te przykłady nieudolnych remontów gdzie poprzedni właściciel, który dostał po dziadku to auto albo odkupił od kolegi za "piwo" jak dowiedział się ile kosztuje normalny remont to posmarkał z zewną…trz lakierem a potem myślał nad jakimś poetyckim opisem na allegro.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te auta przed tym pseudo remontem mogły stanowiś dobrą… bazę no ale...
Co do kosztów remontu...jeśli chcesz to zlecić jakiemuś warsztatowi( tylko nie takim jak Ci na linkach bo oni może i mają… dobrą… rękę ale są… za młodzi żeby coś wiedzieć o tych autach),to musil liczyć dobre 30tyś. Ja właśnie zabieram się za remont i niestety ale tak to wychodzi (oczywiście +/-).Najlepiej oddać takie auto do jekiegoś starego blacharza, który nie jedną… wawkę zrobił i wie co jak zmontować a często poprostu dorobić!
Ja wawkę kupiłem ponad 3lata temu i od tamtej pory zbieram wszystkie potrzebne części ale jak widzę te wzrastają…ce ceny to masakra!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 12:50 pm 
NOVICE MEMBER

Doprawdy czytają…c wypowiedzi Kolegów dochodzę do wniosku, że miałem dzikie szczęście. To znaczy, owszem, jak dodać, to pewnie fafnaście tysięcy w auto włożyłem... przez pięć lat normalnej całorocznej eksploatacji.
swist57 napisał(a):
Co do kosztów remontu...jeśli chcesz to zlecić jakiemuś warsztatowi( tylko nie takim jak Ci na linkach bo oni może i mają… dobrą… rękę ale są… za młodzi żeby coś wiedzieć o tych autach),
Przede wszystkim cena zawiera, jak przypuszczam, wysoki narzut za to, że oni są… fachowcy od zabytków. Bo to panie zabytek jest, to robota musi kosztować. Jakby warszawa miała kwadratowe koła.
Cytuj:
Najlepiej oddać takie auto do jekiegoś starego blacharza, który nie jedną… wawkę zrobił i wie co jak zmontować a często poprostu dorobić!
Otóż to.
To, co wyżej pisałem o mechaniku, stosuje się odpowiednio.
MarosCs napisał(a):
Masakra, t eraz do mnie doszło jak brzydkie wnętrze ma ta biedna zaniedbana Warszawa.......
I zobacz, ona w tej chwili już kosztuje 8500 zł, a do końca aukcji jeszcze 6 dni. Jak nic dychę przekroczy.

Aha, jeszcze jedno na temat.
Standardowe zagranie "to i to nie działa, ale żaden problem naprawić, to grosze kosztuje". Taki bajer to na Grójec. Jak żaden problem, to pan te grosze zainwestuj, a potem może kupię. A nie, to pan głupszego szukaj.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 5:50 pm 
NOVICE MEMBER

Czytajac wszystkie odpowiedzi, powiem Wam Panowie, ze zaczalem zastanawiac sie nad zakupem wawy do remontu. Otoz mojego ojca kolega jest mechanikiem z 30 letnim starzem i wlasnym zakladem, wiec podejzewam ze jak pojde do niego i zagadam zrobi mi mechanike za pare piwek. Wiec tym sie nie przejmuje, a Wawe to w garazu sam na czesci moge rozbierac powoli w weekendy. Ciekawi mnie natomiast ile by wyniosl remont calkowity karoseri (powiedzmy ze nie jest tragicznie: http://allegro.pl/item893769513_warszawa_224.html ) no i wnetrza, bez mechaniki. Jak narazie mi sie nie spieszy i nie jestem taki jak moja zona,javascript:emoticon(':twak:') ze kupie cos pod wplywem chwili. Jestem cierpliwy i powoli bede sie zaznajamial z tematem i szukal czegos konkretnego:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 5:52 pm 
NOVICE MEMBER

Reasumują…c...tak jak ktoś wcześniej wspomnał (przepraszam że nie pamiętam) poza ogólnym stanem BARDZO ważne są… detale i elementy wyposażenia bo potem okaże się że jak będziesz chciał przywrócić jakiś oryginalny wyglą…d to wydasz ładnych kilka złotych na takie żeczy jak listwy ozdobne, klamki zamki i inne pierdoły a na allegro jest coraz drożej!! Ja na mojej wawce mam jeszcze listwy zewnętrzne od Trabanta! :wink:
Jeszcze jedna sprawa...tak jak wspomniałem, z takimi autami to tak jak ze sztuką…, allegro nie jest zbyt dobrym miejscem na zakup takiego auta bo jak widzisz( po naszych uwagach) te auta co Ci się przedtem podobały okazały się być kiepskie, a to auta na które zwróciłeś szczególną… uwagę, a niby były "po remoncie". Ich ceny są… mocno zawyżone. Jeśli nie chcesz spieprzyć ze swoim pierwszym zabytkiem i wkopać się w bagno z którego jakoś trzeba będzie wyjść to nie śpiesz się z zakupem i lepiej popytaj w takich miejscach jak tu, to może ktoś Ci poda jakiś namiar na dobre auto.
Powodzenia!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 7:23 pm 
NOVICE MEMBER

Szukałem przez "staruszka" google, jekieś giełdy ze starymi samochodami, ale nic nie znalazłem, czy jest coś w stylu jakieś giełdy, albo aukcji internetowej z nastawieniem na stae klasyki, gdzie mógłbym poszukać jaieś Wawy?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 21, 2010 7:52 pm 
NOVICE MEMBER

Jeszcze jedno...ja kupiłem auto niby po remoncie, ale i tak z myślą… kapitalnego remontu od najdrobniejszej śróbki, ale i tak władowałem się w bagno.
Kupujesz auto niby po remoncie, ja akurat widziałem je nie przypudrowane do aukcji bo wyglą…dało tak:
Obrazek
Jak auto dopieścisz może wyglą…dać np tak:
Obrazek
ale prędzej czy później przyjdzie Ci przy niej coś zrobić i nagle szok, zalewa Cię zimny pot, zaczynasz się kręcić do okoła i rozglą…dasz się czy żona przypadkiem tego nie widzi w co się wpakowaliście bo okazuje się że to piękne auto po pewnym czasie, kiedy zacznie odpadać śliczna i błyszczą…ca wytłumiają…ca konserwacja o grubości 5mm wyglą…da w rzeczywistości tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i w tedy nie ważne czy jesteś piekarzem czy aptekarzem nagle zaczynasz chłoną…ć jak gą…bka terminy z dziedziny mechaniki i blacharki, wykorzystujesz każdą… wolną… chwilę na ratowanie swojej przyjemności.
Mniej więcej tak wyglą…dał mój scenariusz zakupu, ale tak to jest jak zabierasz się za coś jak nie przeczytasz kilku ksią…żek albo przynajmniej nie zasięgniesz rady, ja tak nie zrobiłem bo nie wiedziałem gdzie pytać dlatego dziś przestrzegam każdego kogo mogę przed taką… sytacją….
To co mogę jednak na koniec dodać to fakt że frajda z jazdy i samego posiadania tego auta jest tak wielka, że gdybym wiedział przed zakupem o tym aucie to co teraz wiem to i tak bym go kupił i wróciłbym nim w taką… samą… listopadową… i śnieżną… noc 570km do domu(nie znają…c auta).
Nie wiem ile tysięcy już władowałem w to auto bo nie liczę tych pieniędzy, ale sporo, podłoge mam już zrobioną… całą… nową… blachę mam skompletowaną…, chromy się robią… i na dzień dzisiejszy koszt całkowity remontu wyniesie mnie w granicy 25/30tyś.(nie wliczają…c w to oczywiście ceny zakupu auta!!
P.S. jakby co sory za wylewnośc i za błędy ale trochę już w gardło wlałem :=D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1