Teraz jest Cz wrz 09, 2010 5:26 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 431 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 11, 2009 10:49 am 
MEMBER

Zostawiasz ten oryginalny silnik w niej ?

SHL M11 '66
SHL M06-T '60
Junak M10 '62
GG 3829726

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 11, 2009 12:35 pm 
NOVICE MEMBER

Witam wszystkich.

Nazywam się Łukasz, lat 27, z zainteresowania mechanik, na forum jestem zarejestrowany od 5 lat, postów mam niewiele, ale forum przeglą…dam często. Gratuluję wszystkim wytrwałości, bo przeglą…dają…c forum uważam, że jest tu mnóstwo ludzi pozytywnie zakręconych, a somo forum to kopalnia wiedzy na temat warszawek. Moja choroba zwana Warszawą… zaczeła się jak miałem 6lat -wtedy po raz pierwszy zobaczyłem to auto i powiedziałem sobie, że kiedyś muszę takie mieć. Pierwszą… kupiłem na spółkę z są…siadem w 2002r (przejażdżka to uczucie nie do zapomnienia) to Gaz Pabieda M20 z 1950 r -czyli odpowiednik warszawki m20, nastepnie był sedanik 223 z 1966, do śłubu także pojechałem warszawką… m20 niestety nie moją… (doskonale odrestaurowaną… bialutką… z 1957r- być może kogoś z tego forum), niedawno dołą…czył 224 kombi 1972. Remont warszawek traktuję jako hobby, którym zaraziłem mojego brata i dobrze :=D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
wiem, że wyglą…da nieciekawie, ale z pośród wielu warszaw jakie oglą…dałem wybrałem tą…, bo elementy nośne i podłoga są… bardzo dobrze zachowane

Obrazek
Obrazek
Obrazek
już kultowe blachy :wink: wałbrzyskie -kłodzko 4444

zdjęciami pabiedy przed rozmontowaniem jej na części pierwsze nie dysponuję, ale to jest ten model:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 11, 2009 8:23 pm 
OG MEMBER LPLCC

mario d napisał(a):
jesli zakupiles felgii 7 calowe a planujesz tarczowki z przodu to zapomnij ze beda ci one pasowac :=D :?

Przy dolniaku i 50KM tarczówki to chyba zbędny wydatek :=D

@ Wojas - witamy na forum, ładne sztuki :)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 13, 2009 7:50 pm 
NOVICE MEMBER

przekozaczna, gratulacje egzemplarza! i maluch też g.i.t.

Tytuł: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
PostNapisane: Cz lip 02, 2009 11:26 pm 
NOVICE MEMBER

Witam Panowie!
Co prawda nie jestem aż tak nowy żeby dopiero sie przedstawiać ale potrzebuję Waszej pomocy i stwierdziłem że w tym temacie będzie ok.
A więc...w 2007r w listopadzie kupiłem Warszawkę w Kielcach.Nie będę się za bardzo rozwijał odnoścnie całej mojej przygody zwią…zanej z tym zakupem bo miałem po drodze z Paznania tyle przygód że ksią…żkę mógłbym napisać...
Waszej pomocy oczekuję w sprawie historii tego auta bo było kupione w komisie(wiem że to śmieszne ale tak było)więc pewnie nie było od pierwszego właściciela a w samym komisie nie wiedzieli(albo nie chcieli) za dużo powiedzieć poza tym że auto jest "niby"po remoncie.Z właścicielem próbowałem się kilka razy skontaktować ale bez skutku.
Panowie jeśli co kolwiek wiecie na temat mojej wawki to bardzo proszę o pomoc tzn ile razy była pruta, czy była bita, ilu miała właścicieli itp...każda informacja jest na wagę złota!
Poniżej fotki z komisu (dziś wawka wyglą…da troszkę inaczej-lepiej:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z góry dziękuję za ewentualną… pomoc!!

Tytuł: Witam wszystkich
PostNapisane: Cz lip 09, 2009 4:49 pm 
NOVICE MEMBER

Witam wszystkich raz jeszcze, mam na imie andrzej, jestem z poznania i wlasnie zaczynam moja przygode z pickupem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 09, 2009 7:46 pm 
FULL MEMBER

Servus

Witaj na forum.

Szkoda tylko ze jestes taki oszczedny w slowach, napisz cos o sobie i Twoim Pickusiu

Radkus 8)

Tytuł: Witajcie!!!
PostNapisane: So lip 11, 2009 12:20 am 
NOVICE MEMBER

Czesc Wam, jestem maniek i mam 19 lat, skonczylem szkole i pracuje w firmie budowlanej, rowniez jestem posiadaczem Warszawy, mam 204 z 67r, dziadeczek z sasiedniej wioski oddal ja praktycznie po cenie zlomu, planuje ja wyremontowac, narazie jeszcze kwitnie u mnie na podworku, ale na dniach planuje rozbiorke Wawki, bede potrzebowal pomocy, moge pisac jak cos na forum?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 13, 2009 9:23 am 
NOVICE MEMBER

To może i ja się w końcu przedstawię. Mam na imię Artur i mam warszawkę 224 w końcowej fazie remontu i mam też dla Ciebie radę Maniek: najpierw zacznij kompletować części typu błotniki, progi itp, zbieraj kasę, czytaj, czytaj, czytaj. Rozbiórkę wawki zacznij dopiero jak będziesz miał skompletowane rzeczy do zrobienia blacharki. Wtedy remont pójdzie Ci sprawniej. Chyba że juz masz je skompletowane... Blachę będziesz robił sam, czy dajesz blacharzowi?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 13, 2009 4:41 pm 
NOVICE MEMBER

Witam, na imię mam Piotr, jestem z Gdańska.Właśnie kupiłem Warszawę m20 z 58 r. Rozłożona na części po piaskowaniu.Dałem 9tys. W sumie wszystko do niej jest. Będę informował o postępach prac. :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 14, 2009 9:50 pm 
NOVICE MEMBER

Witam.Na forum jestem od ponad roku az wkacu postanowiłem sie wam przedstawic,Mam naimie Marcin i jestem z podkarpacia a dokładnie to z Krosna.Mam 23 lata a moja historia z warszawka zaczeła sie od dzieciństwa poniewaz pamietam jak dziadziu woził mnie swoja warszawa do przedszkola.I do dzis został jakis sentyment....
Poniżej przedstawiam wam moje warszawki:

1)WARSZAWA 223 1973rok ( sprzedana)
http://warszawki-marcin.fotosik.pl/albumy/659192.html

2)WARSZAWA 223 1971rok ( sprzedana)
http://warszawki-marcin.fotosik.pl/albumy/659215.html

3)WARSZAWA 223 1971rok ( Moja obecna)
http://warszawki-marcin.fotosik.pl/albumy/659317.html

4)WARSZAWA 223 1970rok ( sprzedana)
http://warszawki-marcin.fotosik.pl/albumy/659324.html
http://www.youtube.com/watch?v=06VQQeYRayI

5)WARSZAWA 224 1970rok ( Moja obecna)
http://warszawki-marcin.fotosik.pl/albumy/661328.html

MERCEDES W210 1998

Ostatnio edytowano Śr lip 15, 2009 9:05 pm przez marcinliput, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 15, 2009 8:54 pm 
NOVICE MEMBER

Witam. Mam na imie Marek, pochodze z bylego wojewodztwa zamojskiego a obecnie mieszkam w małopolskim. Moja historia dopiero sie zaczyna, mam model 203 jestem posiadaczem od tygodnia a z Warszawki pomalu zostaje tylko szkielet, jestem tez w trakcie kompletowania wszystkiego co jest do wymiany ( czesc juz mam , na ten moment potrzebuje glownie wszystkiego co z drzwiami zwiazane) . Ogolnie moja Warszawa jest zarejestrowana ubezpieczona i z podbitym badaniem, stan ogolny przyzwoity byl, nie zgnita i jezdzaca.Uwazam ze zadne z nowych aut nie daje takiej frajdy z jazdy jak przejazdzka taka Warszawa :). Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 19, 2009 7:59 pm 
NOVICE MEMBER

--->RWD

sam za bardzo nie mam czym, rozmawialem z mechanikami, z nimi cos bede dlubal , narazie robota calkowicie ztanela, rozwalilem sie bmka, i narazie ja musze zrobic zeby miec czym jezdzic:P:P:P a moja lala jest praktycznie kompletna, blotniki z przodu tylko kupie nowe bo za bardzo nie warto ich odzyskiwac, dzieki za rade

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 431 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1