Lowrider.pl

Pierwszy polski portal poświęcony lowriderom, customom i hot rodom
Teraz jest N wrz 15, 2019 7:52 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 12:02 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
Słuchajcie mam problem. Okazało się, że niedziałające radio to wynik tego, że ktoś kiedyś przerobił instalację pod nowsze radio. Z tego co mi Grusiak przekazał, to było podpięte pod spodem, pod popielniczką. Podobno nie za bardzo jest sens teraz to odwracać, bo kupa roboty a efekt końcowy niepewny, bo nie wiadomo czy stare radio w ogóle działa.

Nie chcę psuć oryginalnej konsoli jakimś świecącym pasztetem, ale też chcę mieć radio w aucie. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 12:17 pm 
Offline
MEMBER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 28, 2012 12:41 am
Posty: 368
Lokalizacja: Podkarpacie
Ja w swojej rivierze zrobiłem tak...

Wyjąłem radio (niestety mono), zaniosłem do elektronika, tylko hobbysty nie rzemieślnika, któremu sie nic nie chce.
Odpiął fale radiowe, radio działa teraz tylko jako słaby wzmacniacz. Podpiął kabelek z mini jackiem, pod który można podłączyć mp3, telefon czy cokolwiek. Kabelek kończy się poniżej w popielniczce, w której spokojnie mieści się średni mp3 player a radio włączam normalnie potencjometrem od radia. Wszystko wygląda oryginalnie.

Niestety tylko moje radio z uwagi na swój wiek nie daje najlepszej jakości brzmienia. Mogę jeszcze wymienić głośniki lub ew. podpiąć nowe pod tylną szybą. Najlepiej chyba dodać do niego wzmacniacz samochodowy i nowe głośniki...ale nie wiem czy to już nie przerost formy nad treścią.

Dla mnie najważniejsze, ze wszystko działa na oryginalnych potencjometrach, dla pasjonatów brzmienia można zamontować nowe rafio w glovebox'e ze wzmacniaczem i też będzie piknie.

_________________
Open up the door bitch, I wanna park in your garage!


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 1:03 pm 
Offline
MEMBER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 25, 2009 10:07 pm
Posty: 320
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Robert, ja też mam fabryczne, ładne radio z gałkami, ba, nawet miałem pod spodem opcjonalnego kaseciaka, ale nie samą kasetą i radiem człowiek żyje.
Nowe, normalne radio z cd i mp3 podpiąłem i schowałem w schowku przed pasażerem, widzę że u Ciebie też jest całkiem spory i może się zmieścić. Fakt, trzeba robić z tyłu dziurę na wyprowadzenie kabli, a przełączanie songów jest uciążliwe bo o ile nie masz pilota (ja szybko dokupiłem) to trzeba sięgać przez całą szerokość samochodu. No i tracisz schowek, bo poza radiem u mnie wchodzą tam jeszcze 2, 3 płyty i tyle.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 1:11 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
Dużo było roboty przy tym? Trochę mi szkoda schowka, ale może nie być wyjścia :/ Oczywiście tylko opcja z pilotem wchodzi w grę...

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 7:45 pm 
Offline
MEMBER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 25, 2009 10:07 pm
Posty: 320
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Prawdę mówiąc, jedno popołudnie, łącznie z wycinaniem tego otworu, podpięciem i upięciem wszystkich kabli (antena wysuwa się w momencie włączania radia, chciałem żeby to dalej działało). Zdecydowanie większe jaja były z montażem głośników ;)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 8:07 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 04, 2002 1:30 pm
Posty: 2721
Lokalizacja: W-WA
Ja bym chyba poszedł w coś takiego: vintagecarradio.com/store/index.php?cPa ... 345cfe59fe

Plus ewentualnie wzmacniacz do schowka i będzie bajka.

_________________
riding this 'til the wheels fall off


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 8:11 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
O tym nie pomyślałem, ale cena...i jeszcze cholera wie jak to gra :/

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Śr mar 27, 2013 8:15 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt paź 04, 2002 1:30 pm
Posty: 2721
Lokalizacja: W-WA
No to prawda niestety.

Blaupunkt chyba miał coś takiego w ofercie. Na pewno nie będzie grać gorzej niż oryginał ;-)

_________________
riding this 'til the wheels fall off


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz mar 28, 2013 12:46 pm 
Offline
NOVICE MEMBER

Dołączył(a): Pt sie 17, 2012 11:43 am
Posty: 26
9InchTool napisał(a):
Słuchajcie mam problem. Okazało się, że niedziałające radio to wynik tego, że ktoś kiedyś przerobił instalację pod nowsze radio. Z tego co mi Grusiak przekazał, to było podpięte pod spodem, pod popielniczką. Podobno nie za bardzo jest sens teraz to odwracać, bo kupa roboty a efekt końcowy niepewny, bo nie wiadomo czy stare radio w ogóle działa.

Nie chcę psuć oryginalnej konsoli jakimś świecącym pasztetem, ale też chcę mieć radio w aucie. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?


Ja mam pomysł - zainstaluj, któreś z tych :

http://www.retrosoundusa.com/

http://www.classiccarstereos.com/mm5/me ... e_Code=cca

http://www.vintageautoradio.com/index.php

a stare oryginalne, sprzedaj mi :=D .


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 9:04 pm 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
Auto odebrane, udało się wprowadzić wszystkie modyfikacje, o które prosiłem:

Obrazek

:devil: :lol:

A tak na poważnie to jak zwykle Grus Garage na medal. Silniczka wentylatora co prawda nadal nie mam, ale to domówię razem z przednią lampo-żarówką jak ktoś będzie coś zamawiał z RA.

Dzięki Paweł :)!

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Wt kwi 16, 2013 10:18 pm 
Offline
NOVICE MEMBER

Dołączył(a): N sty 20, 2013 10:24 pm
Posty: 39
Lokalizacja: Warszawa
retrosoundusa - w polsce dostepne w cenie około 1400-1500zł radio o mocy około 4x50w bez cd itp

caliber rcd 110 - w polsce dostępny w cenie około 430zł radio o mocy 4x75 z wsyztskimi możliwymi formatami orac ukrytą płyta cd pod panelem.
http://www.soniadraga.com.pl/produkt/14 ... retro.html

podobno na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjeciach i nie wieje taką tandetą


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Cz kwi 18, 2013 11:21 pm 
Offline
MEMBER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz cze 25, 2009 10:07 pm
Posty: 320
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Odświeżę - Robert, dzisiaj podczas wizyty w lokalnym sklepie z elektroniką/car audio widziałem na żywo to radio z posta wyżej tego Calibera i wygląda naprawdę spoko! Zdecydowanie mniej plastikowo niż na fotach, ładnie się świeci, wygląda solidnie, ma zaślepione wejścia AUX i USB, gość ze sklepu mówił że gra całkiem kumacie. Btw, cena 399zł na półce :)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt kwi 19, 2013 7:14 am 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
Oo dzięki stary, bo tamtego radia niestety elektryk nie dał rady uratować, także to może być jakaś opcja. Czyli u Ciebie taniej niż w necie?

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt kwi 19, 2013 7:28 am 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So paź 23, 2004 2:56 pm
Posty: 7744
Lokalizacja: Warszawa - Leoncin
Słaby elektryk :P ...
Moje radio w Caddym zniknęlo dwa rady. I zostało stworzone od nowa.

_________________
Chevy '64 Impala SS Rag Top Lowrider

Lakiery House Of Kolor / Felgi szprychowe Dayton Wire Wheels / Zawieszenia CCE

WWW.CUSTOM-SHOP.PL


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: Pt kwi 19, 2013 8:19 am 
Offline
OG MEMBER LPLCC
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 16, 2009 8:22 pm
Posty: 1233
Masz jakiegoś magika, który wznieciłby do życia takie radio? Oczywiście w kasie mniejszej niż to z linku wyżej :)
Sytuacja była taka - okazało się, że poprzedni właściciel zmienił instalacje pod nowe radio, które musiało być podpięte pod starym. Teraz mi to odwrócili, ale radio nadal kaput. Objawy takie - jak jest wyłączone zegar działa, jak włączam zegar przestaje działać i słychać tylko szum. Temat dla hobbysty :)

_________________
[url]https://www.facebook.com/HellOnWheels67[/url]


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL