Teraz jest Pt wrz 03, 2010 2:10 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mercury Sedan Sport(Unikat) - chyba juz RIP
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 10:39 am 
MEMBER

Topik zakladam z 2 przyczyn pierwsza by pokazac jak sie auto ma na dzien dzisiejszy a 2 bysmy wzieli sobie do serca to ze czas nei dziala na niczyja korzysc. A teraz do konkretow
Podjarany wraz z Walkerem stronka Andrzeja Wolfarth prezentujaca Mercurego Sport Sedan 1950 straasznie sie podjaralismy 8) auto piekne zobaczcie sami
Obrazek
Obrazek
postanowilismy ze przed zima to auto musi byc obejrzane i najlepeij kupione. Prace hamujace proces korozji odbyly by sie natychmiastowo i auto by stanelo w cieplym garazu czekajac na kaske na odbudowe. Troche czasu nam zajelo dotarcie do dokladnych namiarow na auto ale jak na pasjonatow przystalo udalo sie - wiec wolny dzien w auto i ogien.
to co zobaczylismy wprawilo mnie w oslupienie, lza pojawila sie w mym oku - auto jest juz tak zniszczone przez zdze ze smiem stwierdzic iz po oddaniu auta do piaskowania dostaniemu auto spowtortem na szufli.
kilka fotek zebym nie byl gololsowny

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 10:40 am 
MEMBER

jak widac juz dosc znacznie rozni sie od wczesniejszych fotek. Tylknia klama ju znie domayk asi etak jak w pierwszych fotkach to samo tyczy sie dzwi - moim zdaniem to korozja ramy sie do tego przyczynila i auto zaczyna "wichrowac" ale specjalista nie jestem moge sie mylic
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano Śr gru 27, 2006 6:05 pm przez przemir, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 10:42 am 
MEMBER

maly opis - uchwyt od resora jest juz naderwany - podlogi praktycznie brak w calym aucie - na calym aucie lakier odchodzi nie od blachy a z blacha
wlascieiel na to auto dokumentow fizycznie nei ma ale powiedzial ze mozna je sobie zalatwic samemu w siedlcach w wydziel komunikacji bo "tam powinny byc" . Moim zdaniem sa grupy jak Animals ktore interweniuja jak krzywda sie dzieje zwierzakowi - czy nie mozemy sie dogadac z jakims konserwatorem zabytkow + prawnik i zabierac takie auta ??
a dla zainteresowanych cena za auto 3500pln - jak ktos chce ratowac to auto to na priv podam namiary - mi nie starcza wyobrazni
pozdrawiam i zrobmy cos z tym by takie auta nie gnily
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano Śr gru 27, 2006 6:11 pm przez przemir, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 10:52 am 
OG MEMBER LPLCC

Model rarytas bo Sport Sedan, fure w USA znalesc nielatwo, a co dopiero w Polsce. Niestety stan bardziej niż opłakany :evil:

właściceli takich furek powinno sie powiesic za jaja i porzą…dnie obić :twak:

Fura raczej niestety nie do odratowania :cry: chociaz moze ktos z zapleczem technicznym i finansowym podejmie się reanimacji zwłok tego Mercurego

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 07, 2004 11:39 am 
OG MEMBER

szkoda gadać stan auta jest tragiczn, powinno sie ratować przynajmniej to co jeszcze całe czyli szyby i inne drobne detale sprzedać jako części bo chetnych nie brakuje skoro to rarytas, byc moze to autko dalo by sie odratowac niestety trzeba dysponowac wiedzą… i zapleczem, podobno u nas w kraju nie takie gruchoty odratowano, na temat stanu tego auta musiał by sie wypowiedziec jakiś znawca, moze warto by znaleźć namiar na takiego człowieka i podesłać mu informacje, może ktoś zacznie działać

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 1:32 pm 
OG MEMBER LPLCC

fak, szkoda ziom, myslalem, ze to jeszcze jest w duzo lepszym stanie. Ale nie zalamujs sie szukamy dalej, chociaz teg Mrca szkoda :(

www.flickr.com/photos/51821382@N00//
www.syndrom.fotolog.pl

SzacunekLudziLasu

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 7:32 pm 
OG MEMBER

Super... kolejny rarytas umrze bo w Polsce same ską…pce. :twak:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 08, 2004 10:40 pm 
NOVICE MEMBER

autko pokozaku szloda o zajebiscie ale to tak jak pare innych aut w polsce
Ja na przyklad mam takie autko jak na zalaczonym zdjeciu ale niestety poprzedni wlasciciel sprzedal z niego prawie wszystko bo zostalo jedynie nadwozie (w zajebistym stanie) na kolach z oryginalnym mostem i dokumenty a reszta szyby zespoł napedowy i cala galanteria przepadly ale i tak jest zajebisty musze go przyciagnac do wawki i pomysle co z nim zrobic bo szkoda zeby sie zmarnowal moze ktos go jakos odratuje albo ja sam to zrobie jak zkoncze poprzednie autka

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 12:14 am 
OG MEMBER LPLCC

:o przemistrz :o

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 12:43 am 
OG MEMBER

bardzo ładny stylowy wzek

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 10:54 pm 
NOVICE MEMBER

Rok temu jak gadałem z kumplem o moich samochodowych zainteresowaniach to przypomniał sobie, że jego znajomy ma amerykańskie auto. Okazał się to być ten właśnie Mercury z powyższych fotek... Kumpel mwił ,że Mercury kilka lat temu trzymał się nieźle i jeszcze śmigał. Pźniej jak się okazało dostał silnik od traktora :o :o i facet ... orał nim pole :o :roll: :cry: Na koniec pan P. (właściciel zakładu, na ktrego terenie stoi teraz Mercury) postanowił go odrestautować. Zabezpieczył go czymś z zewną…trz (dokładnie jak widać powyżej ... ) i postawił na dworze gdzie auto spędziło kilka lat będą…c magazynem na rżne graty ... :roll:
Mimo wszystko uznałem sytuację za dar niebios - wsadziłem kumpla w samochd i pojechaliśmy oglą…dać Mercurego. Oglnie jak przyjechaliśmy to auto już nie bardzo przypominało auto...
Brak zderzaka z przodu, atrapa i kierownica od wołgi, brak skrzyni, brak silnika, szybki pozbijane przez jakieś dzieci,kierunkowskazy od żuka poodpadały razem z blachą… w około, blachy i rama przerdzewiałe(podłożona była pod spd paleta żeby się nie złamał :-? ) Załamałem się że nie trafiłem na to auto wcześniej. Nic to... poszedłem do właściciela. Proponowałem 1000 zł. Powiedział że jemu 1000zł wisi i że woli żeby u niego na podwrku rdzewiało... przyjeżdżałem jeszcze ze 3 razy, aż dałem sobie spokj. Do dziś jak patrzę na fotki to mi się łza w oku kręci bo auto naprawdę mi się śniło po nocach i do dziś jest moim marzeniem i to dokładnie w tej wersji (tylne drzwi otwierane odwrotnie '49-'51) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 10:59 pm 
NOVICE MEMBER

Jak ktoś chce to sporo rzeczy się nadaje jeszcze do użytku - większość szyb, deska rozdzielcza, maska i inne są… chyba jeszcze do użytku i nawet jak się nie wykożysta, to pewnie można by za to niezłą… kasę wzią…ć. Ja już nie chcę widzieć tego człowieka i patrzeć na autko, o ktrym tak marzyłem ... :(

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 11:17 pm 
OG MEMBER

ciekawe co to za debil, ze chce niewiadomo za jakie pienią…dze sprzedać tą… sterte zardzewiałego żelastwa (bo to już samochodem nie jest niestety), strach pomyśleć ile to już takich cacek szlag trafił przez głupote właścicieli :twak:

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 09, 2004 11:26 pm 
OG MEMBER

No bo wydał na niego tyle i tyle kasy i teraz nie chce byc stratny.
To jest taka DUMA POLSKA :twak:
:lol: 8)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 25, 2005 1:43 pm 
NOVICE MEMBER

o nie :cry: co za ***** :x gdybym miał pienią…dze... nawet samo to, żeby go postawić w garażu i nawet 10 lat remontować z małymi środkami ale by nie niszczał :( niestety teraz właściciel wie już że ktoś sie nim interesuje (mercurym) więc chce coraz więcej :roll: chyba trzeba zebrać kase i kupic go w takim stanie bo ten idiota go zezłomuje :(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1